Ta fram en större form/långpanna och klä den med bakplåtspapper. Snabba snickersrutor. De här goda snickersrutorna gör du i ett nafs och slipper använda ugnen
Då var det dags att inviga min lilla "godis-baka" bokBoken är från Hemmets och den valde jag som en av många vinsttagare på en baksida där mitt brytbröd kom med i finalen
Dessa skapelser omnämns som bakelser, men är mer som små lyxiga kakor – som en biskvi men istället för sockertung smörkräm fylls de med krämig chokladtryffel
Klä med tex. Doppa varje bit i choklad med tex. Vit chokladtryffel med lakritskross - RECEPT >>. Krispiga goda chokladbitar - Som julgodis eller påskgodis
Mixa samma alla ingredienserna i en mixer/matberedare eller med mixerstav, utom vattnet. Känn av konsistensen och fyll på med vatten så att det blir en mjuk, men fast konsistens så att det går lätt att forma bollarna
Klä en form som är 20x30 cm med bakplåtspapper. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frö, grädde, sirap, socker och smör i en kastrull och koka häftigt till 122°
ca 1 tsk havsalt (flingsalt). Koka upp och låt sedan sjuda över medelstark värme till 125 grader för mjuka kolor och 132 grader för hårda kolor. ca 1 tsk havsalt (flingsalt)
Detta är en söt kola och med brytningen av havssaltet får du en underbar smakupplevelse. Om du har dem i form skär de med en oljad kniv innan kolan stelnat helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.