En vetelängd är toppen att servera vid en kakbuffé. Bara att skära upp i lagom stora bitar eller hur stora som helst om man är riktigt förtjust i vaniljkräm och blåbär
Godmorgon å det är fredag idag, underbart. Älskar verkligen fredagar. Tänkte jag skulle tipsa er om grymma äppellängder, de är fantastiskt goda med en härlig krämig äpple och kanelfyllning
Att baka i långpannan är bekvämt. Man slipper moment som kavling och rengöring av bänk och redskap. Hela satsen ryms i en långpanna och de är saftiga och goda, dessutom
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, salt, socker och det mesta av mjölet
Om ni inte vill göra bullar av det receptet nedan så gör en krans. )Samma ingridienser. fast när du har brett på fyllningen så vik ihopden på längden till mitten o skär 3 remsor o snurra dom lätt fläta längden o lägg ihop den på mitten
Värm mjölken till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, salt, socker och mjöl
De här vetelängderna blir som Wienerbröd, lite frasiga på ytan. De är allra godast nygräddade,2 länger ½ paket jäst (25 g)2 dl rumstempererad mjölk200 g smör1 msk socker2 tsk nystötta kardemummakärnorca 6-7 dl vetemjölFyllning1 dl skållad mald mandel100 g smör/margarin2 msk vaniljsocker2 msk ljus sirapPensling1 äggGarneringpärlsockerev
Bakade en ny sorts vetelängd i går, med marsansås och vanilj. Vetelängd med vanilj och marsansås. Blanda en frosting av florsocker och vatten, som du garnerar vetelängden med när den svalnat
Mitt bidrag till försäljningen den här gången var vetelängder med en god fyllning. Fyllda vetelängder. I söndags så ordnades det grötdag på de yngsta barnens skola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.