2 dl
riven mandelmassa Ägg till pensling o pärlsocker som garnering.Smula jästen i en bunke. Smält smöret o slå på mjölken.. Det ska bli finger varmt. Slå detta över jästen o rör till den löser sig. Stöt kardemumman litegrann o ha i den + socker, kanel o salt. Tillsätt mjölet 1 dl i taget.Jäs i 1 timma.Blanda fyllningen...
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och strö över. 1150 g mandelmassa. 1Rulla ihop degen på längden och lägg rullen med skarven nedåt. Klipp upp snibbar med en sax cirka 1 ½ centimeter ner i degen, med 1 ½ centimeters mellanrum. 1Pensla längderna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
du kan variera medmandelmassa eller äpplemos exempelvis. Pensla med ägg o toppa med pärsocker. Jäs i 40 min,penska med ägg o toppa med pärlsocker o sen grädda i ca 12-15 min. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.