Stick in köttermometern i filén in i den tjockaste delen av köttet. Stek köttet klart i mitten av ugnen till 70 grader innertemperatur. Sätt formen i nedre delen av ugnen och rosta i cirka 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk, rör om 2-3 gånger under tiden
Undra vadman då ska passa på att göra. Så gott det här var och precis vad jag var sugen på. Det här är en variant avKreolskans söndagsgryta - den har ni väl hört talas om
1600 g fläskfilé 3 tomater 1 pkt bacon 1 stor burk champinjoner 2,5 dl grädde 2 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta Kalvfond Riven ostBryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar
Dela lövbiffen i bitar och fräs den snabbt i stekpannan tillsammans med champinjonerna. Vanligtvis föredrar jag den fetare varianten av crème fraiche, men den här rätten blir bäst med lättcrème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.