1600 g
fläskfilé 3 tomater 1 pkt bacon 1 stor burk champinjoner 2,5 dl grädde 2 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta Kalvfond Riven ostBryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över. Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen. Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.
1800 g fläskfilé. 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0. 1Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform
Fungerar även lika bra med fläskfilé, el. Fungerar även lika bra med fläskfilé, el. Här har ni ett recept på en riktigt god sås som ni kan göra till både kött och kyckling
Senaps- och honungskyckling. Hej och en riktigt trevlig fredag till er alla. Som jag brukar säga. visst är det något alldeles extra speciellt med just fredagar
Kommentarer
Daniel Rosberg
Grymt gott ? Tog massa dijonsenap ??
Logga in eller Registrera för att kommentera.