Västkusttårta
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st smörgåsbottnar
  • 11.25 dl kesella
  • 11 dl majonnäs
  • 11 st tonfisk
  • 12 st hårdkokta ägg
  • 14 msk kaviar
  • 11.5 tsk pressad citronsaft
  • 1 salt och peppar
  • 10.75 dl kesella
  • 12 msk chilisås
  • 10.5 dl majonnäs
  • 11 st crabsticks
  • 10.75 dl majonnäs
  • 10.75 dl crème fraîche
  • 1200 g löjrom
  • 1700 g räkor med skal
  • 1 gurka
  • 1 dillvippa
  • 14 st smörgåsbottnar runda Fyllning 1 och 3: 1.25 dl kesella 1 dl majonnäs 1 st tonfisk burk 2 st hårdkokta ägg 4 msk kaviar Kalles 1.5 tsk pressad citronsaft salt och peppar Fyllning 2: 0.75 dl kesella 2 msk chilisås 0.5 dl majonnäs 1 st crabsticks burk Garnering: 0.75 dl majonnäs 0.75 dl crème fraîche 200 g löjrom sik- eller stenbitsrom 700 g räkor med skal gurka citronskivor dillvippa Det här behövs för 10–12 bitar:Rör samman kesella med majonnäs. Låt tonfisken rinna av. Mosa den med en gaffel. Skala och hacka äggen. Rör ner ägg och tonfisk i smeten. Smaka av med Kalles kaviar, pressad citronsaft, salt och peppar. Bred hälften över brödkakan. Täck med ny brödkaka.
  • 1 Rör samman kesella med chilisås och surimi. Bred det över brödet. Låt surimin rinna av. Dela den i mindre bitar. Fördela det över kesellan. Täck med ny brödkaka.
  • 1 Bred resterande fyllning 1-3 över brödet och täck med ny brödkaka.
  • 1 Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom tårtan. Skala räkorna och garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.