14 st
smörgåsbottnar runda Fyllning 1 och 3: 1.25 dl kesella 1 dl majonnäs 1 st tonfisk burk 2 st hårdkokta ägg 4 msk kaviar Kalles 1.5 tsk pressad citronsaft salt och peppar Fyllning 2: 0.75 dl kesella 2 msk chilisås 0.5 dl majonnäs 1 st crabsticks burk Garnering: 0.75 dl majonnäs 0.75 dl crème fraîche 200 g löjrom sik- eller stenbitsrom 700 g räkor med skal gurka citronskivor dillvippa Det här behövs för 10–12 bitar:Rör samman kesella med majonnäs. Låt tonfisken rinna av. Mosa den med en gaffel. Skala och hacka äggen. Rör ner ägg och tonfisk i smeten. Smaka av med Kalles kaviar, pressad citronsaft, salt och peppar. Bred hälften över brödkakan. Täck med ny brödkaka.
1 Rör
samman kesella med chilisås och surimi. Bred det över brödet. Låt surimin rinna av. Dela den i mindre bitar. Fördela det över kesellan. Täck med ny brödkaka.
1 Bred
resterande fyllning 1-3 över brödet och täck med ny brödkaka.
1 Rör
samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom tårtan. Skala räkorna och garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.
Blanda avrunnen tonfisk med ägg, majonnäs och keso. Smaka av med salt, svartpeppar och kajennpeppar. Fördela fyllningen på två av bottnarna och lägg samman
Ingredienser Portioner. 10 bitar Botten 200 g kavring 75 g smält smör (eller margarin) Fyllning 200 g cream cheese 250 g kvarg (10%) 3 msk färskriven pepparrot 300 g skalade hackade räkor 150 g hackade kräftstjärtar 1/2 dl finklippt dill 1/2 tsk salt 1 krm peppar Dekoration 50 g stenbitsrom dillvippa ev några räkor eller kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan
Finfördela brödet i en mixer. Smält smöret och blanda samman det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Finfördela brödet i en mixer. Smält smöret och blanda samman det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Blanda alla ingredienserna. Bred smör på bröden. Bred på fyllningen. Det ska bli tre lager bröd. Bred majonnäs på översta lagret innan du garnerar med det du vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.