Coleslow är en krämig vitkålssallad. Många tillsätter även riven morot i sin coleslow, men eftersom jag är allergisk mot råa morötter så hoppar jag över det
Igår medan stormen Helga härjade fram så bakade jag saffransbullar för fullt. Jag gjorde en dundergod chokladkräm med philadelphiaost som ni bara måste testa
För mig hör det julen till att baka lussebullar, att baka utan saffran är otänkbart. Hittade ett nytt recept förra året som innehåller kesella, de blir fluffiga och goda när man bakar med det
Saftiga och goda rabarberbullar. När vi kom hem från kryssningen märkte vi att vår rabarberplanta Barbro hade växt ordentligt och behövde skördas så jag tog 3 stjälkar från henne och bakade rabarberbullar
Jul, jul, jul, åh vad jag älskar jul. I lördags bakade jag lussekatter och saffransbullar med härlig vaniljfyllning och ni kan ju tänka er hur gott det luktade i huset
Sätt ugnen på 200 g. Blanda fraiche, philadelphiaost och ost. Bred botten på en gratängform med det. Fräs finhackad gul lök, strimlad paprika och vitlök i smör/olja
En ljuvligt god och lyxig hallonmoussetårta med kladdkakebotten. En garanterad succé. Kladdkakebotten. 100 g smält smör · 3 ägg · 3 dl socker · 3 dl vetemjöl · 1 dl kakao · 1 msk vaniljsocker · en nypa salt
Gniazdka är en polsk favorit till fikat. Det är en twist på den franska klassikern eclair. Istället för att baka eclairn i ugn friteras bakelserna och toppas med en god honungsglasyr
Ingenting får mig att förflytta mig i tankarna så mycket som med kryddor och minnen från mat. Det behöver inte ens vara mina egna minnen, utan även matens historia eller min närhets varma / roliga berättelser om svunnen tid när just den här rätten intogs, de här dofterna kändes, grödor skördades
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
I helgen var det födelsedagsfirande igen och det vankades denna goda chokladtårta. En chokladtårta fylld med mustig chokladmousse och friska jordgubbar