250 g kavring 100 g smör. 300 g färskost 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 4 tsk pressad citron 1 st liten röd lök 500 g räkor ca 1 dl hackad dill
1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Det var en söndag och solen sken och det kändes som att våren var kommen. Men sen dess har vi ju båda haft bakslag och varmare men nu har vi ju arktisk kyla så våren har inte riktigt kommit igång
Skala och skär äpplena i små tärningar. Smaka av med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Bred ostkrämen ovanpå och runt om kanterna på smörgåstårtan
Viktigt att ha klet runt tårtan så den inte blir torr och att täcka kanterna , jag brukar ta ost, sallad eller gurka runt kanterna ,, Nått som är snyggt att ta runt kanterna är riven ost blandad med lite persilja
Lägg bullen i den väl smorda formen och se till att den går ut mot kanten ordentligt. Pensla brödet ännu en gång efter gräddningen och låt det kallna i bakduk
Tweet Pin It Skriv utDet har varit en hel del födelsedagar i familjen under våren som för så många andra och det har blivit en och annan smörgåstårta som har slunkit ner i magen under alla kalsen
Jag vill ha mycket frukt och grönsaker på smörgåstårtor. I dag blev det äntligen en tur till Ikea och jag fick köpa lite smått och gott som jag länge velat ha
Pressa sedan ur vattnet från burkarna med tonfisk i och skrapa ner tonfisken i en skål. Skala äggen och skiva dem åt båda hållen i en äggskärare för att få tunna smala bitar
) nivå och blev då lite sugen på att göra en egen smörgåstårta. I helgen har vi varit i Karlskrona och då tog jag tillfället i akt och gjorde en tårta med smak av curry och tonfisk