Då har vi gjort den igen, världens godaste fisksoppa med fänkål. Jag tog lite grönsaker som fanns, en bit sellerirot, 1 tomat, 1 vitlök, 1/3 purjo, räkskal från ca 400 gram räkor och så fiskbenen. Så häller man på lagom med grädde, ca 2-3 dl, p låter det koka ca 5 min till. 1 tomat. ca 2-3 dl
Tillsätt finhackade tomaten. Smaksätt med salt och chilipeppar och låt koka 10-20 minuter tills grönsakerna mjuknar. 3-4 msk olja. 2-3 msk paprikapulver. 1 tomat
Kör korianderbladen (det gör inget om lite stjälkar kommer med) mosigt i matberedare. Lättlagat, fräscht och smakrikt med inspiration från Levanten, där kikärter, mynta, persilja och citron ofta får prägla maten
Visst är det väl konstigt att kockar ska ha så svårt för att laga riktigt god mat när de faktiskt spenderat flera år i en skola för att lära sig att just laga mat
Granita är en halv-frusen slushliknande isglass. Man kan mixa lite vad som helst med vätska och socker - frysa det - låta det halvtina och äta det med något passande
Där av dröjsmålet med recepten ur veckans receptbok, ville vänta till helgen med att laga Amirs mat. T ex Cola-Ribs, som tar sin lilla tid i ugnen, och Pintxos, smårätter man sitter länge och plockar med över ett glas vin eller en öl
1,5-2 kg högrev i tärningar. Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner. 1,5-2 kg högrev i tärningar
Inlägget Världens godaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 400 g färs (kött eller veggofärs) 400 g krossad tomat 400 g passerad tomat 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 tsk torkad oregano 2 tsk torkad basilika 2 tsk paprikapulver 1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas) 1 msk soja 1 msk balsamvinäger eller socker Salt & peppar Olja till stekning Cremefraichesåsen. Tillsätt krossad tomat, passerad tomat och alla övriga ingredienser till köttfärssåsen, koka upp, rör om och låt sedan puttra under lock på medelvärme i ca 20-30 min. 400 g krossad tomat. 400 g passerad tomat. 1-2 tsk dijonsenap
Rör ner tomatpuré, salt, timjan, vin, basilika, hummerfond och buljongtärning. 4-5 personer. 1 msk tomat puré. Sjud i 12-15 minuter. Skär fisken i munsbitar och lägg i grytan och sjud i ytterligare 6-7 minuter. 17 4-5 personer. 1 msk tomat puré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.