Lägg på morötterna och rosta i ugnen i 20-30 minuter, beroende på storlek. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ett lager av grovt salt i botten av en ugnsform
Skala tomaten och dela den i bitar. Man kan göra denna soppa på olika sätt men alla recept måste innehålla gul lök, grön paprika, paprikapulver - och fisk
Kör korianderbladen (det gör inget om lite stjälkar kommer med) mosigt i matberedare. Lättlagat, fräscht och smakrikt med inspiration från Levanten, där kikärter, mynta, persilja och citron ofta får prägla maten
Granita är en halv-frusen slushliknande isglass. Man kan mixa lite vad som helst med vätska och socker - frysa det - låta det halvtina och äta det med något passande
Där av dröjsmålet med recepten ur veckans receptbok, ville vänta till helgen med att laga Amirs mat. T ex Cola-Ribs, som tar sin lilla tid i ugnen, och Pintxos, smårätter man sitter länge och plockar med över ett glas vin eller en öl
Salt och pepparstekt kyckling med morotssallad. Stek kycklingen och servera med morotssalladen. En ask med märkliga små knoppar åkte med i väskan från Taiwan och visade sig vara Sichuanpeppar som härstammar från provinsen med samma namn i Kina
Inlägget Världens godaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 400 g färs (kött eller veggofärs) 400 g krossad tomat 400 g passerad tomat 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 tsk torkad oregano 2 tsk torkad basilika 2 tsk paprikapulver 1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas) 1 msk soja 1 msk balsamvinäger eller socker Salt & peppar Olja till stekning Cremefraichesåsen. Tillsätt krossad tomat, passerad tomat och alla övriga ingredienser till köttfärssåsen, koka upp, rör om och låt sedan puttra under lock på medelvärme i ca 20-30 min. 400 g krossad tomat. 400 g passerad tomat. 1-2 tsk dijonsenap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.