Resan är bokad och lyckan är total, familjen åker till Ungern i en vecka, vi ser fram emot sol, bad, spa och eventuellt lite hälsoliv men det jag längtar allra mest efter är nog mat
Låt tomatjuicen koka upp, och häll upp runt de fyllda paprikorna. Ta upp paprikorna ur tomatsåsen. Använd för att reda tomatsåsen och smaksätt sedan med socker(efter smak ca 2 msk). 1 ½l tomatjuice
Blanda ägg, mjöl, salt och vatten. Koka under tiden vatten med salt i en gryta. Stoppa ner klimpen med en tesked som du doppar i kokande vatten så inte smeten fastnar på skeden
Det är vanligt i ungerskmatlagning att man använder gräddfil till allt möjligt där man i Sverige skulle haft grädde eller matlagningsgrädde, vilket ger rätten lite syrligare smak
4 port Ingredienser 1 st grillad kyckling (går bra med kycklingfilé) 300 g pasta t ex tagliatelle 2 st purjolök 2 st vitlöksklyftor 2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde 1 dl mild ajvar relish 2 msk färsk timjan Gör så här
Lägg i grovhackad paprika, skivad korv, tomaterna, salt, örtsalt och pastan. Jag köpte mitt paprikapulver på Orienthuset i Göteborg men har sett att välsorterade matvaruaffärer även har det
2 msk matolja. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala och hacka löken. Skär korven i skivor. Hetta upp oljan i en gryta och fräs potatis, lök, korv och paprika
Hetta upp matfettet i en gryta och fräs löken tills den börjar mjukna och bli genomskinlig. vit bröd, och gräddfil ½ kg ungerska vit paprika eller gul paprika