Hej på er,. Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Dela de på mitten så de inte blir lika höga, då går det mycket fortare att fritera. Hetta upp en panna/kastrull med olja, det ska vara mycket olja, tar man flera cm så behöver de inte vändas men jag är lite rädd för het olja och väljer därför att ha ca 1-2cm med olja i en stekpanna
Mycket gott. Andra omgången så släppte jag ner bitarna i oljan en och en, då var det bara nån bit som fastnade och slutresultatet vart mycket bättre tyckte jag
Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. Jag hade även indikationer av en följer på facebook att mängden vätska nog var för liten i förra årets recept så den totala mängden vätska är mer i årets – mycket lyckat
Exkat hur det skiljer sig mot vårat "vanliga" svenska ströbröd kan jag nog inte beskriva men det känns som att det lämpar sig mycket bättre för att fritera med
Det blev lite av en variant på 3 små rätter i Söndags. Besökte en spännande asiatisk butik i veckan och kom ut med en påse räkor, vårlök, koriander och lite röd curry
…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.