Servera chilin tillsammans med pico de gallo, crème fraiche samt en massa nyfriterade tortillachips som du skopar upp hela härligheten med och stoppar i munnen
Tillsätt maizenan och låt puttra några minuter Precis innan servering häller du på chiliolja, strör över sichuanpeppar och avslutar med en massa finhackad salladslök
Späd eventuellt med lite mer vatten. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Ta sedan två gafflar och dra isär köttet med dem. Chili efter smak. Vi hade ris, stekta tortillas med ost emellan som tillbehör samt en klick créme fraiche och grönsaker
Peppar. Skumma av slagget och tillsätt sedan övriga ingredienser förutom kikärtorna och chokladen dom tillsätts sista 20 minuterna. Låt sjuda i ca 3 timmar tills köttet är mört, smaka av och servera med bröd eller ris. 1 kg högrev. 50 g Santa Maria chilipulver (1 kryddglas)
Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både choklad och kakao i grytan
Hacka lök, vitlök, paprika, spanskpeppar och purjolök och fräs tillsammans med kryddorna. Jag har lagat chili con carne på det sättet i flera år, fram tills någon vecka sedan då jag tänkte att ”chili con carne” betyder chilimed kött… och inte köttfärs, för då borde grytan heta Chili con picada (köttfärs) istället
Skär och blanda ner löken men behåll den i större bitar/klyftor för strukturens skull. Servera chilinmed tortillastrips, crème fraiche, hackad chili, lime och koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.