Ett annat recept på ugnspannkakamed bacon och kryddiga äpplen hittar du här. Den här glutenfria ugnspannkakan är både god, lättgjord och hyfsat plånboksvänlig, så jag tycker faktiskt du ska testa
125 g smörSå här gör du Starta ugnen på 200 grader Mät upp mjöl och salt i en bunke Tillsätt hälften av mölken och vispa till en slät smet Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl av keson Skala och grovriv potatisen Rör ner potatisen i smeten Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen så smöret smälter Tag ut långpannan och häll ner smeten i långpannan med det smälta smöret Grädda pannkakan i mitten av ugnen ca 30 minuter (eller tills pannkakan får lite färg Servera med resten av keson, gärna lingonsylt och en god sallad Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 38
Ugnspannkakamed fläsk, en gammal goding som det var väldigt länge sedan jag gjorde, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet i alla fall eftersom det är så himla bra
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
Ugnspannkakamed kesella. Eller ugnspannkaka. Det är med skräckblandad förtjusning skall ni veta. Några ägg, lite kesella och jordgubbar senare var saken biff
Ännu mer husmanskost - en riktigt god ugnspannkakamed spenat, bacon och purjolök. Ugnspannkaka kan göras i en mängd olika varianter men den vanligaste är väl ändå fläskpannkakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.