Ugnspannkaka med svamp och purjo
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 16 dl mjölk
  • 1 salt
  • 1400 g champinjoner
  • 11 purjolök
  • 12 msk rapsolja
  • 12 msk smör
  • 190 g grönkål
  • 11 gurka
  • 165 g spenat
  • 13 msk olivolja
  • 11 msk vinäger
  • 12 tsk dijonsenap
  • 1 peppar
  • 1 smält smör
  • 1 lingonsylt
  • 15 ägg 3 dl vetemjöl 6 dl mjölk salt 400 g champinjoner 1 purjolök 2 msk rapsolja 2 msk smör 90 g grönkål 1 gurka 65 g spenat
  • 1 Dressing3 msk olivolja 1 msk vinäger 2 tsk dijonsenap salt peppar
  • 1 Till servering smält smör lingonsyltSätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet. Smaka av med salt. Låt stå medan resten förbereds. Skiva purjolöken och skölj den ordentligt i kallt vatten. Dela svampen i bitar och stek den gyllene i rapsolja. Tillsätt purjon och låt den steka med någon minut. Salta och peppra. Smörj en ugnssäker form med smör. Tillsätt purjolök och svamp. Häll på smeten och grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Skär gurkan i trevliga bitar. Riv bladen från grönkålsstjälkarna. Hacka bladen grovt. Blanda lite av dressingen med grönkålen, massera gärna med händerna lite så att grönkålen mjuknar. Vänd ner bladspenaten och gurkan. Häll på resten av dressingen. Servera ugnspannkakan med lingonsylt och salladen!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.