125 g smörSå här gör du Starta ugnen på 200 grader Mät upp mjöl och salt i en bunke Tillsätt hälften av mölkenoch vispa till en slät smet Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl av keson Skala och grovriv potatisen Rör ner potatisen i smeten Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen så smöret smälter Tag ut långpannan och häll ner smeten i långpannan med det smälta smöret Grädda pannkakan i mitten av ugnen ca 30 minuter (eller tills pannkakan får lite färg Servera med resten av keson, gärna lingonsylt ochen god sallad Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 38
Vi svarar absolut nej, alla tips och goda idéer är mer än välkomna, säsongen är lång och plötsligt så kryllar det av fina råvaror i grönsaks- och fruktdiskarna, som bara väntar på att få glädja oss alla
Jag har viljat göra ugnspannkaka himla länge nu eftersom det var en av mina favoriträtter som barn. Som vanligt är mammas ugnspannkaka med fläsk den allra allra godaste, men det här var inte heller en så tokig variant utan faktiskt helt sjukt jäkla jättegod
Skala apelsinerna och skär apelsinerna i mindre bitar. Nu ligger hon i alla fall och sover, och jag och Jonas ska sätta oss och kolla på ett avsnitt av Game of Thrones och äta ostoch kex med en smarrig tomatmarmelad med kardemumma
Och jag hade enmassa att ta itu med på datorn, som tex. Här kommer receptet på min bästa ugnspannkaka, här med korv men variera med kassler, skinka, bacon eller sidfläsk
Ös smöret över köttet hela tidenoch vänd filén med jämna mellanrum, ett par minuter på varje sida. Klicka sedan på lite smör och stek i ytterligare någon minut
När jag gör "asiatiska" marinader (som den till köttet), så följer jag aldrig något recept, utan blandar mer eller mindre ner allt som känns asiatiskt i mitt skafferi
Råriven i ugnspannkaka är ett trevligt sätt att njuta av den, tipsar Lands Caroline Hofberg. Potatis är en nyttig, billig och god råvara som går att variera i det oändliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.