Ugnsomelett med korv och paprika
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 14 msk mjölk eller grädde
  • 12 krm salt
  • 11 krm vit- eller svartpeppar
  • 12 krm curry eller garam masala (valfritt)
  • 1400 gram korv av valfri sort
  • 11 gul lök
  • 12 dl tärnad kokt potatis
  • 11 paprika grön, gul eller röd
  • 11 klyfta vitlök
  • 10,5 dl riven mozzarella eller annan riven ost
  • 14 msk olivoljaSätt ugnen på 225 grader. Knäck äggen i en skål och tillsätt mjölk eller grädde, salt, peppar samt ev. curry eller garam masala. Vispa ihop. Sätt åt sidan. Förbered fyllning: skala och hacka lök. Skala och pressa vitlök. Tärna potatis ca 1x1 cm stora bitar. Skär korv i bitar. Skölj och tärna paprika i 1x1 cm stora bitar. Dags att laga omeletten: sätt in springformen eller ugnsformen till omeletten i ugnen att bli varm. Värm under tiden en stekpanna och fräs korv, lök samt vitlök i olivolja någon minut under omrörning. Lägg över i en skål. Fräs paprikan och sedan potatisen i någon msk olivolja vardera. Blanda med korven. Ta ut formen och lägg i fyllningen i formen. Tryck ut till ett jämnt lager. Slå över äggstanningen och skaka formen. Ställ in omeletten i mitten av ugnen och baka den i 15-20 minuter tills omeletten fått fin färg och har stelnat. Testa genom att skaka formen och se om äggstanningen stelnat. Den behöver inte ha stelna riktigt ända in utan den fortsätter stelna när du tagit ut formen. Ta ut omeletten och låt den vila någon minut. Skär runt kanten om du använder springform och lossa sedan kanten. Skär upp 6 bitar. Servera gärna omeletten med blandad grönsallad och cocktailtomater toppat med lite olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan på omeletten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.