Stek lök, chili ochspenat i smör i några minuter, på medelvärme. Hacka spenaten grovt. Allting ser liksom lite extra läckert ut i en sån söt liten minikastrull… Och jodå- nog har Najni några olika varianter av kokotter i sina gömmor, men märkligt nog har det inte blivit av förrän nu att jag postat ett kokottrecept på bloggen
Lägg upp laxen tillsammans med potatis och den smörslungadespenaten. Krydda fisken med svartpeppar och rivet citronskal, spara saften från citronen till gurkan ochspenaten
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenatenoch sötpotatisen. färsk spenat. Ville tipsa er om en snabblagad rätt som jag ofta gör och som hela min familj älskar
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen. En migränattack av något slag tror jag och INTE sviter av något fredagsmys om någon nu skulle tro det
Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
En rätt som passar en stressad mage perfekt och som är enkel och snabb att laga. det är ofta skonsamt mot maten och du slipper hålla reda på ytterligare en panna på spisen
Minst en gång i veckan brukar vi äta fisk, det är ju så himla gott och framförallt nyttigt. Baconets rökta smak och dom söta soltorkade tomaterna passar jättebra ihop med torsken
Blanda ägg, räkor, dill och pepparrot i en skål. Smält smöret i en kastrull på hög värme, när smöret smält så vispar du hela tiden tills smöret börjar skumma och du ser att det börjar bli brynt
Ingredients900 gr Torskrygg (6 jämnstora bitar)6 skivor Prosciutto1 st Citron ( i 6 st klyftor) 1 dm Purjolök (strimlad)4 dl Grädde3 msk Fiskfond1,5 msk Tomatpuré2 -4 msk Färskriven pepparrot lite efter smak0,5 dl Färsk hackad dill 900 gr Potatis (klyftad)500 gr Morötter (skivor ca 2 cm)RapsoljaMethodStep 1Sätt ugnen på 200°Step 2Lägg potatisen och morötterna på en plåt med lite olja och salt, och ställ in i varm ugn i ca 40 minuter. Step 3Salta och peppra torsken och linda prosciutton runt, lägg sedan paketen i en ugnsform med lite rum mellan. Step 4Häll upp grädden i en bunke och blanda med tomatpurén, fiskfond, dill och pepparrotenStep 5Häll gräddblandningen runt fisken, lägg en citronklyfta på varje portion och strö purjolöken över. Step 6Ställ in i ugnen under plåten med potatis och morötterna när det återstår 20 minuter Step 7När potatisen är klar och har fått färg ta ut allt och lägg upp snyggt, toppa torsken med lite små dillvippor. 6Ställ in i ugnen under plåten med potatis och morötterna när det återstår
Fördela spenaten på två tallrikar och arrangera fisken ovanpå. Under tiden som fisken är i ugnen så stek spenaten tills den krympt samman i samma panna som du stekte fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.