800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik medugnsbakadtorskrygg, toppad medräkoroch en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Servera fisken medansjovissmöret, några räkor, hackad rödlök och pressad potatis. Här har du en saftig fin fisk som toppas med det nötiga varma smöret som smaksatts med ägg och den salta ansjovisen
4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkormed skal dill, efter smak 500 g smör
Ikväll åt vi smörstekttorskrygg varsamt kryddad med salt och peppar samt vänd i vetemjöl. Den stekta fisken avnjöts tillsammans med goda tillbehör som räkor, sparris, pepparrot, skirat smörochserrranochips
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten ochräkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.