Veckans recept blev jag själv bjudenpå av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkorochen parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- ochspenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig salladoch dillkokt nypotatis
Ingredienser Portioner. 4 600 g fryst fiskfilé t ex torsk eller hoki 1/2 tsk salt 50 g smör 1/2 dl ströbröd 1 dl grovhackade cashewnötter 1 tsk sambal oelek 1 pressad vitlöksklyfta rivet skal och pressad juice av 1/2 lime 6 - 8 körsbärstomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Lägg den vita sparrisenpåfisken. Lägg på torskfileerna och salta och peppra. När jag kollar runt på näter dyker det upp nya rececept som jag samlar på mig
Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull. Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli
Ingredienser Portioner. 4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
karramaleri
Tyckte att det var riktigt gott.
Logga in eller Registrera för att kommentera.