Till midsommarfesten bakade jag och tog med mig en riktigt somrig paj. Gjorde vaniljkräm och hällde över mördegsbotten, strödde över massor av hallon och hackade jordgubbar och toppade slutligen med massor av smuldeg
Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll i smeten i formen
Fyll pajformen och stoppa in i frysen, viktigt att krämen satt sig innan du börjar medmarängen. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg
och medans min jakt på rabarber i maten fortsätter. så bakar jag en rabarberkaka med mandelmassa. Som sagt, äntligen är det rabarbersäsong och vi kan frossa i rabarber,
) Till efterrätt jag gjorde chokladkolapajen som jag fick smaka på i form av små tarteletter när jag var på presseventet med Dansukker och Daniel Roos för ett par veckor sedan
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett skum. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
Ta en bunke av rostfrittstål och vispa äggvitan med citronsaften till ett hårt skum. Där var italienskamaränger en del av rätten och jag lovade att det receptet skulle komma upp här på bloggen en annan dag
När jag gör tårtor så brukar jag oftast spackla mina tårtor med fransk maräng smörkräm (recept här). Nu är det dax för Ramadan men jag har inte slutat med bakningen för det
Bränn av marängenmed en brännare. Vispa under tiden äggvitor på medelhög hastighet. Italienskmaräng är gott att ha till mycket - till pajer, glassbomber, desserter och andra bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.