Vänd ner potatis och persilja och smaka av med salt. Servera med potatis och lök. Låt grava i kylen ca 1 dygn. laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn). 4 person(er) Ingredienser 800 g laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn) 1/2 dl salt 1/2 dl strösocker 1 msk krossad svartpeppar 10 dillstjälkar Stuvad potatis 1,6 kilo potatis 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad persilja 1 1/2 tsk salt Syrad rödlök 2 små rödlökar 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl strösocker 1/2 dl vatten
Salsa verde majo och tryffelaioli, båda passade fint till köttet men att tänka på är att det där med tryffelsmak är verkligen inte allas "cup of tea" så det är en bra idé att ha ett såsalternativ
Redan två dagar innan servering kan man steka den i ugn för att sedan bara skära upp den i sista minuten, lägga upp på serveringsfat och toppa med den andra marinaden samt dekorera lite
En stor sats på nästan två liter. Dofter, minnen och görande hänger så väl ihop och förhoppningen är ju att mina barn också kommer minnas dettamed kärlek och värme
Toppa med basilika. Lägg i vitlöken och en stor nypa salt och låt fräsa i ett par minuter, ha sedan i tomatpuré, paprikapulver, krossade tomater, buljong och hälften av basilikan
Riktigt inspirerande föreläsare och jag kom därifrån med inte bara nya tankebanor kring beteendeförändringar, hur man föreläser och hur vi ser på mat, utan även nya kontakter och eventuellt lite nya spännande projekt i framtiden
Varför inte världens enklaste LCHF-dessert med färska jordgubbar och en vaniljkräm. Jag tar det som ett gott betyg och visst njöt vi alla av de här himmelskt goda desserterna
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Skiva en banan eller två…. Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Gudomligt goda…och mina barn gillar dem och det är alltid ett bra betyg
Lägg bitarna på två bakpappersklädda plåtar. Jag älskar enkla bröd, och med endast en jäsning och ingen knådning kvalificerade det sig direkt in bland mina favvobröd
Servera med kallskuret och tomater. Om man vill kan man givetvis blanda ned både kokta ägg, ostkuber, färsk tärnad gurka och sallad för att variera men det är ovan nämnda recept/grundsallad som barnen gillar bäst
Jag delar även med mig av ett till gott köttfärsrecept från förra veckans matsedel. Sen ett recept från Jennys matblogg, när jag saknar lite inspiration till mat letar jag gärna på internet och hamnar ofta på hennes blogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.