Bilden visar pizzor i tre olika smaker som vi tycker om. Tre enkla pizzafyllningar. Räcker till 2 tjocka eller 3 tunna bakplåtstora pizzor eller till 6 -8 portionspizzor. 12 - 14 dl vetemjöl. 12 - 14 dl vetemjöl. låt ställ den i kylen i ca 10-12 timmar. 1 - 2 krm grovmalen svartpeppar. Fördela 1-2 skivade bananer och eventuellt lite strimlad paprika på pizzorna. Stek 200-300g skivade färska eller frysta champinjoner tills västan dunstat. Räcker till 2 tjocka eller 3 tunna bakplåtstora pizzor eller till 6 -8 portionspizzor. 12 - 14 dl vetemjöl. 12 - 14 dl vetemjöl. 1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
Har tre goda recept jag tänkte tipsa er om, testa gärna något av dom. 1-2 stora rivna rödbetor. Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Ingen av våra barn är särskilt förtjusta i tårta så på deras kalas har de fått välja vad de velat ha till fika som de själva gillar(Viggo valde "kex-bricka" med idel köpe-kex
Boxen innehåller bland annat de smakförhöjare jag själv fick använda i Cook-off tävlingen och köksredskap som gör det möjligt att laga en egen riktig pangmiddag
För 26PLN så beställer jag in tresorters Bruschetta och ett glas Perrier. 1dl Aubergine, skuren i små tärningar½st Vilökslöyfta½st Scalottenlök2msk olivolja1msk Bladpersilja1-2msk Vittvin eller citronsaftHavsalt & svartpeppar från kvarnSåhär kan man göra. 8-10st Cocktailtomater, finhackade1tsk Harissa eller Tabaso½st Schalottenlök, finhackad2msk Olivolja2msk Balsamvinäger4st Gröna oliver, finhackade1tsk Oregano, finpulveriserad2msk Pecorinaost, finrivenTips. 1-2msk Vittvin. 8-10st C
Blötlägg de båda bönsorterna i vatten över natten. Lägg lergrytan i vatten 10-15 minuter. Hällbort blötläggnings vattnet från bönorna och lägg dem i grytan
Nu är det ju ett tag kvar till jul, men igår fick jag ett ryck och gjorde tresorters fudge. Låt koka på medelvärme i 10-12 min utan att röra. Koka på medelvärme i 10-15 min
Tresorter blev det. Häll upp på burk och låt stå och mogna i smak i rumstemperatur 2-3 dagar. Grov senap1 dl bruna senapsfrön2-3 msk vatten1 msk dijonsenap1 msk honung2 msk farinsocker1 tsk rödvinsvinäger1 krm salt1 tsk Kikkomansoja1 cl konjakKör samtliga ingredienser ien mixer till en krämig senap. Recept nummer två och tre kommer från boken "Mannerströms julkokbok") 1 dl gula senapsfrön. 2-3 msk vatten
Varför göra sju sorters kakor när man kan göra tre super goda. Jag har blivit inspirerad av de olika konditorerna på tv som har pratat om trenden om det "moderna kafferepet"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.