Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Blanda allt till en deg. Olja, eller smör till stekning. 5 dl vetemjöl special 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 2 dl vatten, ljummet Olja, eller smör till stekning
Tunnbröd. De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Tunnbröd. Du behöver inte ha tillgångtill någon ugn för bröden steks i stekpannan
Här radade vi upp de traditionella tillbehören som potatis, hackad lök och tunnbröd. Tydligen inte tillräckligt för det blev alldeles tomt i matstudion
Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. 1rektangulära tunnbröd. 1dillkvistarTunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron 1. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg
Det är ganska svårt att hitta bra glutenfritt mjukt tunnbröd. Degen är smidig och lättarbetad, men det var ganska puligt att få över brödkakan till degspateln, som medföljde min baksten
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.