Tunnbröd 21

Tunnbröd 21

  • 55 Recept
Mjukkaka

Mjukkaka

Se också till att ugnen inte är alltför het utan baka mjukkakorna exempelvis efter mjukt tunnbröd. (Först tunnbröd i riktigt het ugn, sedan klådda, mjukkaka och till sist i efterugnsvärmen limporna)
Lättbakat tunnbröd på spisen

Lättbakat tunnbröd på spisen

Ett nytt favoritbröd i min familj är Rantamors lättbakade tunnbröd. Rantamors tunnbröd50 g smör5 dl mjölkhalvt pkt jästev lite salt2 msk socker eller honung2 msk ljus sirap1/2 tsk hjorthornsalt2 dl grövre mjöl, t ex graham eller råg 9 dl vetemjölSmält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt
Hönökaka

Hönökaka

Amandas favoritbröd är hönökaka och igår överraskade jag med att baka egen hönökaka till frukost. Till min stora förtjusning så föll den min lilla tjej i smaken och vann över den köpta varianten
Tjörnkaka

Tjörnkaka

Smält smöret eller skiva rumsvarmt ister. Häll över mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet i en bunke och smula i jästen
Tunnbröd

Tunnbröd

Jag kommer från en släkt av tunnbrödsälskare. Till jul doppar vi inte vörtbröd i grytan, vi toppar hårt tunnbröd (och själv doppar jag i grönsaksbuljong istället för grytan
Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

Originalet kommer från ett gammalt jämtländskt släktrecept för vedugnsbakat tunnbröd. 1,6 l mjölk1½ pkt jäst½ dl socker1½ dl rapsolja1½ dl ljus sirapca 2 kg rågsikt3 tsk salt½ - 1 tsk hjorthornssalt1
Gudruns mjuka tunnbröd

Gudruns mjuka tunnbröd

Smält matfettet och häll på mjölken. Värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över degspaden
Hönökaka från Fotö

Hönökaka från Fotö

Smula jästen i degbunken. Häll i sockret. Koka upp 4 dl av vattnet och smält margarinet i det. Kyl blandningen med resten av vattnet
Glödhoppor ... mjukt tunnbröd för stora och små

Glödhoppor ... mjukt tunnbröd för stora och små

lite mer vetemjöl efter hand så degen går att knåda utan att den kladdar alltför mycket på fingrarnaDegen skall INTE jäsa utan tillagas direktDela degen i 6 lika stora bitarAnvänd mycket mjöl när du kavlar ut varje degklump till ett platt tunnbröd
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme 37 º,. Häll över jästen och rör så att jästen löser sig
Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. Tunnbröden ska vara lite brunfläckiga när de är klara
Naan bröd

Naan bröd

Ett jättegod indiskt bröd som är lätt att göra. Äts med fördel dagsfärsk. 4 port8 bröd25 g jäst1 ½ dl mjölk1 tsk salt1 msk honung2 msk olja1 ägg1 ½ dl grekisk yoghurt1 tsk bakpulver8 dl vetemjölSmula jästen i en bunke och rör ut den med 37 gradig mjölk
Tunnbröd

Tunnbröd

a tunnbröd tillagade i en torr stekpanna på spisen. Det är lite pyssel att få in flytet och synka att när ett tunnbröd gräddas ska nästa kavlas ut och krusas
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd

Jag bakar hårt tunnbröd ett par gånger om året. Min mormor bakar också tunnbröd och då får morfar passa ugnen och mormor kavlar
Tunnbröd

Tunnbröd

Väl förberedd bakade jag tunnbröd dagen innan resan för att göra tunnbrödrullar till mig själv. För ett par dagar sedan var familjen på Skara Sommarland
Nantiri, Nane şkeva, Kurdiskt tunnbröd

Nantiri, Nane şkeva, Kurdiskt tunnbröd

I söndags vaknade jag som så många andra söndagar med ett baksug. Jag googlade upp ett recept och vips så stod jag där i min pyjamas och knådade deg i köket
Lepinje

Lepinje

Blanda ut torrjästen i det varma vattnet. Tillsätt honungen och hälften av mjölet och blanda till en smet
Lepinja/somun - pita bröd till cevapcici.

Lepinja/somun - pita bröd till cevapcici.

Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Brödet heter olika beroende på var man kommer ifrån och ofta är det rutmönstrat på toppen
Lepinje / Lepinja

Lepinje / Lepinja

Grädda 5-7 min i 210 grader (tills lepinjerna får färg). Ett flatbröd från Balkan som påminner om kebabbrödDet som bl a skiljer lepinje från kebabbröd är att det har mjukt innankrom och är lite tjockare
Tunnbröd med rågsikt

Tunnbröd med rågsikt

I morse fick jag för mig att baka tunnbröd, jag har bakat tunnbröd flera gånger tidigare men inte riktigt lyckats
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd

Detta bröd bakas nästan en gång i veckan. Ett hårt bröd med god kumminsmak. Sätt ugnen på 225 grader. 50 g mjölkfritt margarin
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till c. a 37 grader. Vispa jäst och vatten till degvätska. Sätt ugnen på 250 grader
Tunnbröd till surströmming

Tunnbröd till surströmming

Smula jästen i en degbunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt salt, socker och olja och mjölet lite i taget
Orientaliska tunnbröd

Orientaliska tunnbröd

Orientaliska tunnbröd att fylla med kebab eller som tillbehör till t ex indisk mat. Jättegoda. Ha en god måndag, kamrater