Det händer då och då att jag åker till Stockholm över en dag, det är så lätt och billigt att åka härifrån, men den här gången stannande vi kvar och bodde på hotell
Sommarens hetaste tips på sås tillgrillat kommer här. smaka av med salt. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Fyra dagar kvar sedan drar vi till London för att fira påsk, men fyra dagar & fyra nya recept. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammansmed vinet. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt laxmed en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
färskpotatis kokt i vatten med salt och dill. Gott med en grillad, halv citron att pressa över. Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad
Det kan låta länge, men det tar tid om man grillar laxen en bit ifrån glöden som jag gjorde. Det är så kul att få hämta fin björkved i vedboden, tända en brasa och vänta länge tills det blir en bra glöd
Inga svårigheter med den förstås, ett tips är dock att hälla över en dressing bestående av olivolja och pressad citron när couscousen fortfarande är varm, då suger den åt sig och blir supergod, sedan är det bara till att tillsätta grönsaker efter vad man har hemma
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.