Lyxig lax i romsås med räkor och dill och fem sorters peppar. Bra rätt att imponera med, eller hur. Rätten går snabbt att förbereda och sköter sig sedan själv i ugnen
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Rätten kan till största delen ochmed fördel förberedas dagen innan. Den medelhavsinspirerade laxrätten är perfekt vid middagar med många gäster, t ex till stundande studentfester
Lägg ned torskryggen i pannan med skinnet nedåt. Torskrygg. Blanda mjukt smör och mjöl i en skål med en gaffel till en pastaredning och rör ned i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.