20 minuter!
Det är vad det tar för fryst torskrygg att bli klar i ugnen. Under tiden är det bara att koka och hacka ägg, skala räkor och skära och woka grönsakerna. Och så litet färsk, riven pepparrot på toppen. Resten av familjen åt ris och äggsås till fisken. Själv skippar jag kolhydrater som ris, potatis och mjölmat på kvällen.
4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkormed skal dill, efter smak 500 g smör
Detta är egentligen inget recept utan mer en sallad med härlig torsk och lite gott till. Eftersom jag äter helt glutenfritt på sistone har det blivit en oändlig ström av sallader och grönsaker till maten
Ikväll åt vi smörstekt torskrygg varsamt kryddad med salt och peppar samt vänd i vetemjöl. Den stekta fisken avnjöts tillsammans med goda tillbehör som räkor, sparris, pepparrot, skirat smör ochserrranochips
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Toppa sen medräkor, ägg, rödlök, pepparrotoch dill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
Torskrygg är klassiskt, lättlagat och mycket, mycket gott. Ugnsbakad rimmad torskrygg. Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja
Vi lagade en färgstark torsk häromdagen med mycket smaker av kapris, dill, pepparrot, ochräkor. Hacka rödbetorna, äggen och blanda ner med kapris ochräkor ( spar några till garnering) och dillen i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.