1 lime
eller citron, fint rivet skal och någon skvätt pressad saft
1-2 tsk
fisksås
sambal oelek efter smak
Rostad sesamfrön att strö över vid serveringen
Torka av fisken och lägg den i en smord ugnssäker form.
Strimla paprikan och sellerin och lägg i formen.
Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka av och häll i formen.
Ställ in mitt i ugnen på 200 grader ca 15 minuter, kolla gärna med ugnstermometer om fisken är färdig innan du tar ut den. När fisken har en innertemperatur av 56 grader är den klar att avnjutas.
Rosta och strö över sesamfrön om du gillar och tål det.
Sen är inte jag riktigt överens med tiden i ugn när det gäller fiskgratänger. Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken
Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Smaka av med salt och peppar. Ta ut fisken ur ugnen och toppa med räkor och persilja
1400 g räkor med skalSätt ugnen på 225°. 1Häll såsen över din torskgratäng och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 1När gratängen är klar i ugnen, toppa med skalade räkor. 1Servera gärna tillsammans med kokt potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.