Koka potatisen. Pressa den sedan med smöret och häll i mjölken. Salta och peppra. Mosa potatisen efter egen önskad konsistens på moset.
Sås-
Blanda mjölken, mjölet, fiksbuljongen, dill, salt och peppar. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i 10 minuter.
Lägg det tinade torskblocket i en ugnssäker plåt och ha i ugnen ca 10 minuter på 225°.
Ta ut fisken i ugnen och lägg potatismoset runt fisken.
Häll såsen över torsken och ställ in gratängen i ugnen ca 20 minuter i 125°.
Servera gärna med kokta ärtor och grönsaksstavar!!
Blanda pastan med såsen och servera. Pastarätter är smidigt att laga om man ska laga mat till många. Det går snabbt att laga och dessutom är väldigt gott
Sen är inte jag riktigt överens med tiden i ugn när det gäller fiskgratänger. Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken
I kväll lagade jag en god torskgratängmed smak av färsk dill, gräslök och massa annat gott. Min svärfar har en liten fiskebåt som heter Annie, en båt han åker ut och fiskar med så snart han hinner
Jag vet inte hur ofta jag får frågan vad ”man ska göra med laxen”. Visst finns det otroligt många goda recept, bland annat kan man ju hotta till laxen med chèvre, teryaki eller kanske saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.