Inlägget Stekttorsk med sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torsk med en ljummen sallad och skirat smör
torskfiléer, tinade. Krydda torskfiléerna med citronpeppar och stek dem några minuter på var sida. Stekttorsk med ljummen sallad (2 personer). 2 st torskfiléer, tinade
Det blev hemma pannerad torsk med kall sås och potatis. 2 torskfileer4 potatisar1 dl ströbröd2 msk riven parmesanost (kan absolut uteslutas)1 ägg1 krm salt ½ citronSåsen. ) 2 torskfileer
Servera till stekttorsk och kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Skiva fänkålen tunt med en vass kniv och hyvla morötterna på längden med en osthyvel. Den här salladen kommer lätt bli nya storfavoriten hos oss den här julen/vintern
Vi smörstekte filéerna med bara lite salt, peppar, dill och citron. Vi kokade också lite späda morötter som jag tog upp när jag gallrade, små och söta, bara till att koka i 2 minuter, lite olivolja och flingsalt på så blir dom perfekta
ca 212 kcal/port 1 kg skalad potatis 140 g bacon 1 röd lök 2,5 dl mellanmjölk 30 g finhackad persilja salt och vitpeppar 500 g Torskfilé 1/2 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl ströbröd salt och peppar 3 msk smör Gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.