Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 4 bitar torskfilé. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner i den kokande buljongen
Börja med att göra såsen som kan göras färdig flera timmar i förväg. Tillsätt smör- och mjölblandningen klickvis i buljongen tillsammans med ett par dl av grädden
Skiva och fräs champinjonerna tills de börjar skifta färg, vänd ner strimlad purjolök och fräs ett par minuter till och blanda sedan det stektamed pepparrotsosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.