Krydda med valfri mängd salt och citronpeppar. (jag lade i min i crème fraicheblandningen, det blev inte bra så jag rekommenderar att man strör osten över fisken och såsen istället)
torsk eller hoki. Stektpanerad fisk. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk medkallsås. Jag brukar ha på lite salt på den färdigstekta fisken
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Servera såsenkylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Stek på låg värme tills fisken är gyllenbrun och genomstekt. ex torsk, kolja, sej). Servera fisken med den kallasåsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Men i efterhand skulle jag nog velat ha en kallsås till. Vispa potatisen med mjölken tills den blir luftig, tillsätt baconet, löken och hälften av persiljan och vispa lite till
Stek på medelhög värme, i rikligt med smör, några minuter på varje sida så paneringen får färg. Såsen är alltså en riktig höjdare, man skulle kunna äta bara den
Stekttorsk, enkelt men vansinnigt gott. Smaka av såsenmed salt och svartpeppar. Ja, jag misstänker att ni är många med mig där ute vars favoritdag är fredag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.