Blanda det med grönsakerna och strö över mynta, salt och peppar. det bästa är att låta salladen vara i kylen i en halvtimme innan servering, men det går bra att äta den direk
Rörde ihop en dressing av cremefraiche, teriyakisås och sweet chilisås som serverades till salladen. Kände att det hade blivit för mycket av det goda nu i några dagar, så ikväll gjorde jag en fräsch salladmed teriyakifilé och ägg
Man kan variera salladenmed olika tillbehör och nu minns jag inte hur mina föräldrar brukar göra faktiskt, men kapris vet jag att de har i iallafall samt äggskivor, grillad paprika och Palmito som är en konserverad grönsak som består av palmstammens kärna, även kallad Palmmärg eller Heart of Palms på engelska
toppa med lite persilja och nymalen peppar. min mamma fick receptet för många år sedan av en polsk väninna och den är ständigt återkommande på grillbuffén
Ha i allt från morot, rödlök, avokado, färska champinjoner, potatis, chili till granatäppelkärnor. Gröna linser som får marineras i en syrlig vitlöksmarinad tillsammans med mynta och persilja
Strimla salladen, riv eller grovhacka koriandern och myntan och blanda medsalladen. Strimla kålen och lägg med moroten och gurkan, strö över saltet och blanda väl
Då vill jag tipsa om en enkel och mättande salladmed massa nyttigheter,. som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter,
Krydda med flingsalt och svartpeppar. Skala melonen och skär i kuber. Servera melonsalladen väl kyld. Blanda melon, fetaosten, oliver, gurkan med olivolja, lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.