Idag fick jag min första skörd av spädamorötteroch sockerärtor. Jag kryddade filéerna med kryddblandningen "Fiskelycka" och flingsalt ochstekte dom i smör
Vi var väldigt sena med att få ned potatis och grönsaker i jorden i år. Det gör å andra sidan att vi nu i slutet av september kan njuta av små, färska potatisar, spädamorötteroch krispig mangold
Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
Servera till stekt torsk och kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsenochmakrillen har jag bloggat om tidigare och finns här
Det var några av de första Makrillarna som kommit in till Sverige förklarade han med ett stolt och brett leende på sina nariga fiskarläppar och torkade lite fjäll från pannan
Hacka persiljan och blanda medmorötterna. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Citronrostade morötteroch lökar med böndipp ochstekt halloumiHär har jag försökt plocka upp lite smaker som jag förknippar med sommar, såsom basilika, halloumi, citron ochmorötter
Lyft upp makrillfileérnaoch håll dom varma, skölj ur stekpanna. Häll i grädden i stekpannan, rör i dillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis Sås 1 ask färsk dill (à 20 g) 1 dl lätt crème fraiche 1/2 dl majonnäs salt peppar Grönsaker 250 g små ärter Torsk ca 600 g torskfilé 1 msk olja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.