5 g
sesamfrön (valfritt)Förbered köttet genom att göra små snitt på vissa ställen, så att det behåller sin form under tillagningen. Använd en kötthammare eller knivskaftet för att banka köttet på båda sidorna. Avsluta med att krydda köttet med salt och peppar innan du täcker det med mjöl.
1 Vispa
äggen i en separat skål och doppa köttet i dem innan du täcker det med ett generöst lager pankobrödsmulor. Försök att fördela dessa jämnt och pressa fast dem på köttet.
1 Du
kan nu hetta upp oljan på medelhög värme, till cirka 170 grader. Om du undrar vilken olja du bör använda fungerar solrosolja, rapsolja eller jordnötsolja bra. Du kan använda en wokpanna eller kastrull, men se till att det finns tillräckligt med plats kvar i pannan, eftersom oljenivån ökar när du börjar fritera. Oroa dig inte om du inte har en termometer; släpp para en nypa pankobrödsmulor i oljan. Om det fräser och börjar friteras är din olja klar att använda. Du kan även kolla temperaturen genom att sticka ner dina ätpinnar i oljan. Om du ser massa bubblor är oljan redo för frityr.
1 Lägg
försiktigt det panerade köttet i oljan och låt det friteras i några minuter innan du vänder på det. Fritera den andra sidan i några minuter, tills hela tonkatsun får en gyllene färg. Lägg sedan din tonkatsu på hushållspapper, vilket absorberar överflödig olja.
1 Blanda
under tiden ingredienserna till såsen i en skål, skär upp tonkatsun i tunna skivor och bred ut såsen över den. Servera med ris eller kål.
En till av de där rätterna som blivit totalt misshandlade av de kinakrogarna i Sverige. De två huvudsakliga felen som begås är dels att det är på tok för mycket frityrsmet och dels att såsen som används är något helt annat än vad den borde vara
Hej på er,. Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
Underbara dofter och smaker, som gör att man tänker på Italien. Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.