Vi har många mogna tomater i trädgården så i helgen gjorde jag en tomatsoppa. Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Skärm tomaterna i stora bitar och lägg i. Ingredienser5 röda paprikor5 tomater2 gula lökar3 vitlöksklyftor1 stor palsternacka1 liter buljong2 krm cajennepeppar4 msk olja1. 5 tomater
750 g hackade färska eller krossade tomater. 75 g hackade soltorkade tomater. 1 msk Ridderheims Pomamore (tomater med basilika och parmesan) per person
Mixa de passerade tomaterna och spä med buljongen till lagom soppkonsistens. 2 förpackningar passerade tomater. 2 förpackningar passerade tomater 3-4 dl kall grönsaksbuljong 1 kruka basilika salt och malen vitpeppar
Fräs lök och tomatpuré i olivolja. Klyfta tomaterna, ta bort kärnorna och skär resten i tärningar. Strimla basilikabladen och tillsätt det och tomattärningar i soppan precis innan servering
800 g sötpotatis, skalad och tärnad1 rödlök, skalad och skuren i bitar3 vitlöksklyftor, skivad1 liten bit ingefära, skalad och riven400 g tomatkross1 röd chili, skivad i fina skivor1 l grönsaksbuljong1 dl kokosmjölksaft fran 1 lime1 knippe koriander, hackad Lägg potatisen, löken, vitlöken, ingefäran, tomaterna och chilin i en stor kastrull. 400 g tomatkross. 1 knippe koriander, hackad Lägg potatisen, löken, vitlöken, ingefäran, tomaterna och chilin i en stor kastrull
Soppa 5 port300g blomkål300g vitkål1 purjolök2 buljongtärningar plus 1 liter vatten100g philadelphiaost2 dl grädde salt och pepper efter smak1/2 paket bacon1msk kokosfett plus 25 g smörHacka purjon, blomkålen och vitkålen i lagom stora bitar, fräs på i en stor kastrull med kokosfettet och smöret så det får lite färg. 1 purjolök
därför var jag inte sugen på någon jätte mäktig mat till middag, så det blev en Tomat och morots soppa, och medan soppan kokade slängde jag ihop några brödpinnar med sesamfrön, dom blev bäst hitils
½ tomat. Skölj paprika, tomat och chilipeppar. 80 g soltorkade tomater. 2 msk olja från tomaterna. 1 paprika ½ tomat. 80 g soltorkade tomater. 2 msk olja från tomaterna
Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakade körsbärstomater och den sista klicken senap i sin burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.