Den här gången gjorde jag något fullkomligt löjligt enkelt och väldigt gott till soppan. Förkyld och hängig som jag är bestämde jag mig för att laga till något som är enkelt, gott och välgörande
Häll i tomaternaoch vattnet. Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Skärm tomaterna i stora bitar och lägg i. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Skar under tiden fisken i tärningar och la ner i soppan. Jag hade egentligen inte nå'n aning om vad jag skulle laga idag men jag hade kokat grönkål tidigare idag och vill använda den
Och eftersom soppan är helt vegan får det bli veckans vegobidrag. Jag gjorde medvetet en stor sats för att frysa in och ha på lut inför kommande prövningar
Ta soppan från värmen och mixa den slät. Hacka löken och mjukfräs den i smör i minst tre minuter. Strö över majsenaredning och rör i vatten och buljongtärningar
Soppa kokar jag rätt ofta för det går snabbt och är enkelt att laga. Och god. Igår var kylen ganska tom men det brukar alltid finnas till en soppa eller två
Hacka örterna grovt och mixa ner det med. Därför passar det perfekt i soppa. 4 färska mogna tomater. Fräs hackad lök och vitlök i lite olja, hacka alla grönsaker grovt och låt koka upp några minuter, lägg sedan till ca 3 dl vatten (ta det lite försiktigt så det inte blir blaskigt) buljong, balsamvinäger, salt och peppar och socker. Servera soppan het och lägg i några mini-mozarellas, toppa med lite örter 2 port. 4 färska mogna tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.