När jag tittade in hos mysiga bloggarna Anki och Håkan på Mårtenssons Kök och upptäckte deras frestande Passionsfruktstiramisu insåg jag att det var alldeles för länge sedan jag själv gjorde Tiramisu
Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis ochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Tiramisumed rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Tiramisu. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
Men denna dag blev jag sugen på att baka cookiesmed kanel & vanilj istället. Jag älskar egentligen kanel men oftast bakar jag ändå kakor med kakao för att jag brukar vara mest sugen på det
Bryt chokladen i mindre bitar och mica in tillsammans med tranbären. Mixa snabbt ihop vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, florsocker och smör i tärningar till en deg i matberearen
Vi börjar med efterätten som blev ett eget "hitte-på", en tiramisumed somrig smak. På vägen hem tog vi en fika på Jaktpaviljongen och som det inte räckte med det så gick vi minsann ut och åt på kvällen
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Haft en helt underbar helg, tillsammans med familj och vänner. Hoppas ni med haft en härlig helg. Det tycker jag ni måste testa för den var verkligen sååå god och enkel dessutom
Blanda samtliga ingredienser med mjukt smör. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Dela degen i 2 bitar och forma dem till ca 15 cm långa längder. Dela varje längd i ca 15 bitar och forma till runda kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.