Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun.
Detta blir 8 små ”vinbärsglas-desserter” och det räcker gott och väl. Man ska alltid vilja ha mer dessert när man anrättat den, man ska inte känna sig mäktigt mätt efter en dessert!
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
8-10 bitar 300 g mandelmassa 150 g rumsvarmt smör 3 rumsvarma ägg 2 dl färska hallon smör till formen Till servering 500 g färska jordgubbar 2 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vaniljpannacotta, jordgubbarochrabarberkompottmed rosenvattenDen här desserten kom till en dag då jag hade tänkt göra ett nytt försök på min födelsedagstårta, men det visade sig att jag inte hade tid att göra den
Varva rabarberochjordgubbar på botten i en form med löstagbar botten. Nu har jag även överlåtit min rabarberplanta till snäckorna sedan midsommar för att jag ska få lika mycket nästa år med (+ att det är mer oxalsyra i dem nu, vilket iofs oskadliggörs när man har mjölkprodukter till)
Blanda med övriga ingredienser och bre ut över sockrade rabarberochjordgubbar. RabarberpajFör att väga upp rabarberbernas syra gjorde jag en söt och knäckig deg som jag lade över rabarbernaochjordgubbarna
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarberochjordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.