Tiramisumed rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Tiramisu. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
Vi börjar med efterätten som blev ett eget "hitte-på", en tiramisumed somrig smak. På vägen hem tog vi en fika på Jaktpaviljongen och som det inte räckte med det så gick vi minsann ut och åt på kvällen
Öppna konservburken med mjölken som blivit en god kola. Lägg burken med kondenserad mjölk i en kastrull, fyll på med vatten och koka den i ca 3 timmar. Lägg glassen i 4 glas, fyll på med jordgubbar, mandelbiskvier och en kula kola
Eftersom jag ville använda min favoritbotten som är riktigt knäckig samt daimgrädde tyckte till och med jag att tårtan behövde något fräscht på toppen vilket blev färska jordgubbar
Tårtan blir supersaftig med marängsmet ovanpå sockerkakssmeten. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.