4 Kokosris 4 port basmatiris 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1/2 tsk salt Chiliräkor 250 g körsbärstomater 1/2 kruka gräslök 1 lime 560 g räkor i lake 1/2 gurka 2 dl gröna ärter (2 dl motsvarar ca 125 g) 2 msk olivolja 2 tsk röd currypasta salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) ca 350 g lövbiff 1 gul lök 1 1/2 msk finhackad ingefära 2 morötter 1 broccoli ca 220 g bambuskott 1 msk olja 1 tsk salt 1 krm peppar 2 tsk röd currypasta 2 msk japansk soja 1 tsk strösocker 250 ml kokosmjölk 1 lime Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda salladsmixen, mynta och pak-choi med dressingen och rör om ordentligt. Pensla köttet runt om med 2 matskedar olja och salta och peppra ordentligt. 150 g salladsmix med späda blad (finns färdigförpackade). Sallad150 g salladsmix med späda blad (finns färdigförpackade) 0,75 dl myntablad, färska 2 huvud pak-choi, ansade (de kraftigare bladen borttagna), tunt strimlade
Supersmaskigt på lite rostat bröd, som dip med gräddfil eller bara som det är till allt grillat. Nästan alltid när vi använder jasminris så byter vi ut lite av vattnet mot kokosmjölk
Servera med riset och garnera ev med thaibasilika. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär köttet i bitar och stek i smör&-rapsolja i en stekpanna
Tänkte att det ska bli Thaibiffmed curry middag ikväll. Blanda sedan allt i en skål med fläskfärsen. Servera med jasminris och sweet thaichilisås, garnera med gurkskivor
Kokosris är något så enkelt som ris kokat i kokosmjölk (toppat med stekt lök och (stekta) russin). Ris kokat i kokosmjölk, garnerat med brynt lök och stekta russin
Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.