Indiskt kokosris med smak av chili!
myTaste USA
myTaste USA

Indiskt kokosris med smak av chili!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 1/8 dl färsk kokosnöt, riven
  • 2,5 dl kokt ris
  • 1 tsk Urad dal (svarta bönor)
  • 1 tsk Chana dal (indiska kikärtor)
  • 1 tsk Senapsfrön
  • 1 1/2 tsk kokosnötsoljaolja
  • 5 curryblad
  • 1/4 tsk Hing (indiskt krydda)
  • 1/2 tsk grön chili
  • 1/2 tsk riven ingefära
  • Salt

Beskrivning

    Detta ris smakar så gott och är superenkelt att tillaga! Smakerna av indiska kryddor och fräsch ingefära blandat med kokosnöt gör detta recept till en riktigt favorit! Kan ätas som en rätt eller som tillbehör till kött, fisk, kyckling eller annat vegetariskt alternativ.

    Receptet kommer från bloggen werecipes.com och vi på myTaste är så glada att kunna få ta del av en hel uppsjö av smakinspirerande recept och tips på bakning, matlagning, snygga bilder och rolig läsning!

    Kika in på bloggen via länken under beskrivningen för att ta del av fler supersmarriga recept!

    Gör så här:

    1) Koka riset och skrapa ut koksnöten.

    2) Värm kokosnötolja i en panna och lägg till senapsfrön och chana dal.

    3) När chana ändrar färg lägg till urad dal.

    4) Tillsätt hing, grön chili, curryblad och ingefära till oljan och koka i ca 1 min.

    5) Lägg nu den rivna kokosnoten i oljan, blanda väl och koka i ca 2 minuter eller tills kokosnöten är rostad.

    6) Lägg till salt och korianderblad. Blanda väl alla ingredienserna.

    7) Lägg till det kokta riset i slutet och blanda alla ingredienser väl.

    8) Servera!

    Tillagningstid: ca 25 minuter

    Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/coconut-rice-recipe-thengai-sadam-how-to-make-south-indian-coconut-rice-94050739.html

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.