Vik upp kanterna och picka hål med en gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i 225 grader ca 10-15 minuter. Servera med vispad grädde 1 ark djupfryst smördeg 24 x 24 cm
En sak som är smart med den här efterrätten är att man kan förbereda den helt och hållet en dag i förväg så när det är dags att servera den så ställer man bara formarna i varmt vatten en minut och sen lossnar gelén från formen
Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor. Smält sockret tillsammans med vatten i en gjutjärnspanna på medelhög värme
In a heavy-bottomed saucepan, whisk together the eggs, yolks, sugar and juices. Cook over medium heat, alternating between scraping with a spatula and whisking for the smoothest, silkiest curd
På buffé bord, drinktilltugg, grilltillbehör eller som lunch med lite kallskuret. Dessutom blev det basilikaolja över som kunde blandas med lite pasta som K och H alltid kan tänka sig att slafsa i sig i förbifarten
Täck formen med degen. Tryck fast degen längs kanten med fingrarna. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar. Sätt ugnen på 200ºC och smörj pajformen med smör
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tarte tatin, d. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt. glasyr2 dl florsocker ca 3 tsk vatten ev strössel, till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.