rejäl kyckling, gärna majskyckling eller gårdskyckling
1
vetemjöl
1
schalottenlökar
1
morötter
1
vitlöksklyfta
1
bacon (ca 100 g)
1
timjan
1
tomatpuré
1
smör
1 rött
vin
1 salt
och svartpeppar
1
syltlök
1 hackad
persilja1. Stycka upp kycklingen i bitar och rulla i vetemjöl.2. Skär schalottenlök och morot i 3 cm stora bitar. Finhacka vitlöken.3. Bryn kyckling, schalottenlök, morot, vitlök och tärnat bacon tillsammans med tomatpurén i smöret. Lägg i timjan och tillsätt vinet. Låt koka i ca 25 minuter under lock.4. Smaka av med salt och peppar.5. Häll över syltlök och hackad persilja och servera gärna tillsammans med en god potatispuré.
Häll på rödvinet och låt allt puttra tills hälften av vinet kokat bort. En mustig kycklinggryta med smak av rostad paprika och tomat som serveras tillsammans med ett gyllengult saffransris
Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. 6 dl rött vin. 1½ dl rött vin
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.