Ta upp med hålslev och spola dem i kallt vatten. Skär ett kryss i skalet på persikorna. Förslut med kokta gummiringar och lock med klämmor eller byglar
Ringla lite flytande honung över persikorna och servera direkt med den vispade vaniljgrädden. Sommar, sol och sena kvällar fyllda med grilldoft i luften
Serveras varm med en ljuvlig vaniljglass till. Lägg persikorna i en ugnsfast form. Är vi 6 personer så tar jag 12 persikor men behöver inte öka på degen för det. Har haft som mest 16 persikor till samma mängd deg
För några år sedan gjorde jag svartvinbärssylt för första gången. I år räckte skörden bara till en liten ynklig syltburk, så jag får äta den sällsynta sylten med andakt
Smaksätt om så önskas med mörk rom och häll upp i rena varma burkar. Lägg sköljda vinbär i en gryta. Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg både frön och stång i grytan
Smaksätt om så önskas med mörk rom och häll upp i rena varma burkar. Lägg sköljda vinbär i en gryta. Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg både frön och stång i grytan
Nu när det är säsong för persikor tycker jag verkligen att man ska passa på att baka med den. Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp)
Varva de vinmarinerade persikornamed bären i en salladsskål eller i coupeglas. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.