Ingredienser Portioner. 4 125 g mörk blockchoklad 2 äggulor 3 msk florsocker rivet skal av 1/2 apelsin 4 msk starkt bryggt kaffe 3 dl vispgrädde chokladströssel Lägg till i inköpslistan
4 4 bananer 4 msk råsocker 2 msk smör eller margarin 1 dl pressad apelsinsaft 2 msk riven ingefära Till servering glass Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
200 gr frysta hallon. 150 gr hasselnötterBörja med att rosta hasselnötterna. 1Mixa hallonmed bananer och mjölk eller yoghurt. 1Servera med en eller ett par olika toppings
Servera medvaniljglass, krossade hasselnötter ochhallon. Smält nougat, choklad med lite grädde. Överbliven sås kan hällas på puffat ris i ställas i kylen för godis imorgon
Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallonoch blåbär och lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär
montera tårtan genom att varva marängbottnar medglass, grädde, kolasås och skivad banan ochhallon. Den var enkel med bara vaniljkräm, färsk frukt och grädde
Färsk frukt är ju alltid en hit och nu när persikorna börjar komma i säsong är ett tips att dela en persika på mitten och steka den i kokosolja med snittytan ner mot pannan
Dulce de leche-fondant serverad medglassoch färska hallon. Servera medglassoch färska bär. Gräddningstiden beror helt på ugnen och vet man med sig själv att det brukar gå fort så håll ett extra öga så dom inte blir igenomgräddade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.