skum med slev. Svartvinbärsmarmelad. (Häll i rommen och rör om om du vill ha med det). Hade ca 600 g bär så jag fick tankepussla lite med recepet nedan, med gott resultat. Lägg bären i en stor kastrull tillsammans med vattenet och koka upp långsamt, koka sen på medelvärme ca 15 min
Men det blir så med ett hus som renoveras och en liten grabb som vill och får all uppmärksamhet. Men idag så delar jag med mig av ett recept på klassiska köttbullar
Min favorit har i många år varit färsk frukt i bitar eller bär, naturell yoghurt och lite linfrön på toppen, samt en smörgås (gärna med hembakat bröd som det här eller det här) med rökt skinka eller en skiva smakrik hårdost
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Förra julen så hittade jag det är receptet på Apelsinsaft mednejlikor hos Söta saker. Försök att se till att inte det vita skalet kommer med, för då blir saften hemskt besk och tråkig
Idag kommer Magazinet ut, med fler recept på vardagsmat från Vardag. Det firar vi med det sista receptet som är med i tidningen – julköttbullar med härlig smak av kanel, ingefära och kryddnejlika
Små, läckra och piffiga grönkålschips med snabbt hopkokad svartvinbärsmarmelad. Låt glöggen sjuda tillsammans med svartvinbären och reducera ner till en tjock marmelad
Till det smörstekta rödbetor, chévre medsvartvinbärsmarmelad och rödvinssås. Svartvinbärsmarmelad. oxfilé med gratinerade timbaler av mandelpotatis och västerbottenost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.