Nu kommer det sista marmeladinlägget på ett tag. Och det sista med vanilj i på ett bra tag. En marmelad du gör snabbt med syltsocker, men det går ju naturligtvis utmärkt även med vanligt strösocker
Snabbt och enkelt. Dags att göra egen marmelad. Receptet kommer från en arbetskamrat. Om du vill sätta lite piff på marmeladen så kan du låta en vaniljstång koka med i kastrullen eller tillsätta punsch eller konjak
Små, läckra och piffiga grönkålschips med snabbt hopkokad svartvinbärsmarmelad. 1. Låt glöggen sjuda tillsammans med svartvinbären och reducera ner till en tjock marmelad
=)Idag har jag bakat några chokladgrottor med svartvinbärsmarmelad i och mint glasyr uppe på. Lägg bollarna i formar och gör en grop med tummen, häll i lite svartvinbärsmarmelad eller svartvinbärssylt
)Syltgrottor med svartvinbärsmarmelad, ca 20 st4 1/2 dl vetemjöl1 dl socker1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker175 g smör eller margarin gärna rumstempererat1/2 dl kokossvartvinbärsmarmelad (tag vad du har. Syltgrottor med svartvinbärsmarmelad, ca 20 st
Jag gjorde min svartvinbärsmarmelad i somras, men om du har turen att ha några svarta vinbär infrysta kan du plocka fram dem och koka en underbar marmelad ikväll
Dessutom en alldeles len svartvinbärsmarmelad och ett rågbröd späckat med frön och hasselnötter. Nyss hemkommen från en intensiv vecka i Köpenhamn och Stockholm ( intensivt promenerande mest alltså, Gud, vad jag är trött i fötterna
Många är vi som känner till hennes svartvinbärsmarmelad, den bästa av dem alla. Hiram kallade sig matskribenten Märit Huldt, som också var utbildad konstnär
Skölj och rensa bären. Lägg vattnet, bären och nejlikorna i en rostfrigryta och koka i 5 minuter. Rör i sockret och sjud tills bärmassanblir tjockflytande (ca 25 minuter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.