Rör ner honung i lagen och stoppa ner två påsar Earlgrey-te. 1 förp Abba 5-minutersill, filéer 2 påsar Earlgrey 1-2 msk honung 0,5 silverlök 10 svartpepparkorn 1 citron, skalet 0,5 grapefrukt, skalet Häll över lagen från sillförpackningen i en skål
Att baka kakor med smaksatta med te är gott, men ibland tycker jag att det kan bli för svag smak. I denna kaka lönar det sig att göra starkt te och gärna använda lösteet i smeten också
Häll avkoket + apelsinsaften ihop med gräddblandningen och hetta upp till det får ett lätt uppkok. Dela apelsinen på mitten och pressa ut mesta möjliga saft
Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver, det mortlade téet och salt i en bunke tillsammans med smöret. Mortla téet från påsen med strösockret (precis som tidigare)
Jag tog en paus i alla traditionella julkakor och bakade muffins medEarlGrey-smak i söndags. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt och det mortlade téet i en bunke
När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta med grönpeppar ochkonjak
Fruktkaka medkonjakoch nötterFruktkakan är proppad med frukt och nötter. Den ska egentligen påbörjas flera dagar innan jul eftersom den torkade frukten med fördel ska ligga och dra i sprit i några dagar
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av medkonjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Krydda på med salt och peppar. Den här soppan blev ju bara för god att inte delas med omvärlden. Slatta i lite konjak efter tycke och smak (några matskedar eller så)
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkor med skal. 1 msk konjak. 500 g tinade räkor med skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambal oelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkor med skal. 1 msk konjak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.